Wat is een wasdroogcombinatie?

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger 1. Je kunt er apart was- en droogprogramma’s mee draaien, maar ook een gecombineerd programma dat wast en droogt.

Capaciteit wasdroogcombinatie

Over het algemeen kun je in een wasdroogcombinatie minder was drogen, dan dat je kunt wassen. Hoeveel dat precies is, varieert per apparaat. De maximale capaciteit om te drogen varieert tussen de 50% en 75% van de totale was die je kunt wassen. Je kunt er dus voor kiezen om na het wasprogramma een gedeelte van je wasgoed uit de machine te halen. Ook kun je er voor kiezen om alleen de maximale hoeveelheid die je kunt drogen te wassen. Kies je hier voor? Dan gebruik je meer water en stroom per kilogram wasgoed, niet zo goed voor het milieu dus.

Wat is een wasdroogcombinatie
De eenvoud van een wasdroogcombinatie

Gebruiksgemak

Een wasdroogcombinatie heeft geen condensbak die geleegd moet worden. Omdat het apparaat op een watertoe- en afvoer wordt aangesloten voor het wassen, wordt het condenswater ook hierlangs afgevoerd.

Een wasmachine en droger in één heeft geen condensreservoir die geleegd moet worden. Het condenswater wordt namelijk ook door de watertoe- en afvoer afgevoerd. Ook heeft een wasdroogcombinatie geen filter voor de pluizen in de deur, en ook geen filters voor de condens die schoon moeten worden gemaakt. De condensor maak je namelijk schoon met water. Dit betekend niet dat een wasdroogcombinatie helemaal nooit schoongemaakt hoeft te worden. Zo nu en dan maak je de pomp, het filter tegen pluizen en de zeef in de water toevoerslang schoon.

Kreuken

De trommel van de machine is over het algemeen minder groot dan die in een reguliere wasdroger. Dit heeft als voordeel dat het wasgoed er minder gekreukt uitkomt, dan bij een losse wasdroger.

Drogen

De lucht die gebruikt wordt om te was te drogen condenseert in de condensor tot water. In een reguliere wasdroger wordt de condensor gekoeld met buitenlucht door een slang. Bij een wasdroogcombinatie gebeurt dit met water. Hierdoor gebruikt de machine minder stroom, maar dit kost wel water, tot wel twintig liter.

Er zijn ook uitzonderingen. Merken als Bosch en Siemens koelen bijvoorbeeld wel met lucht in plaats van water. Dit betekend niet dat deze apparaten helemaal geen water gebruiken om de condensator te reinigen. Ze gebruiken eveneens een paar liter.

Losse apparaten of een wasmachine en droger in 1?

Wasdroogcombinaties doen nauwelijks onder op de volgende punten:

  • Schoonwassen
  • Spoelen
  • Energieverbruik

Maar, als het gaat om drogen, dan helaas wel:

  • De droogduur is vaak langer;
  • droogcapaciteit is minder (de hoeveelheid wasgoed)
  • het wasgoed is vaak wat meer gekreukt dan in een reguliere wasdroger.

De wasdroogcombinaties die het beste presteren, zijn vaak even kostbaar als een set met wasmachine en droger van hetzelfde merk. Heb je dus genoeg ruimte? Dan kan het verstandig zijn om twee losse machines te kopen. Wil je liever niet twee losse apparaten? Dan is het een goed idee om een wasdroogcombinatie aan te schaffen.

Wasdroogcombinatie kopen

Een wasdroogcombinatie kun je het beste kopen via internet. Bijvoorbeeld bij Coolblue, Whekamp of Bol.com. Zij installeren de wasdroogcombinatie netjes bij je thuis en letten op alle punten om de levensduur van je machine te maximaliseren. Als je wasdroogcombinatie geïnstalleerd is, kun je je afvragen of je wascapsules of liever traditioneel wasmiddel gebruikt.

Je kunt kiezen uit de volgende merken:

Ben je benieuwd naar onze Top 10 wasdroogcombinaties?

Beste koop wasdroogcombinatie

Ben je benieuwd welke wasdroogcombinatie het beste is? Neem dan eens een kijkje op onze pagina beste wasdroogcombinatie. Hier bespreken wij een top 3 van best verkochte wasdroogcombinaties en best beoordeelde wasdroogcombinaties.


Wij zijn Wasdroogcombinaties.nl

Je bent hier niet zomaar, je bent op zoek gegaan naar de perfecte was-droogcombinatie. Bij wasdroogcombinaties.nl adviseren we je graag. Maar wat is een was-droogcombinatie precies? Het is een wasmachine en droger in 1, dat betekend dat deze machine eerst de was kan wassen, zoals een normale wasmachine, en vervolgens ook direct kan drogen. Allemaal in één beurt. Hartstikke handig dus zo’n was-droogcombinatie, maar dit is niet het enige voordeel dat de machine kan bieden. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Terug naar Wasdroogcombinaties.nl