Wascapsules of liever traditioneel wasmiddel?

Als je een keuze hebt gemaakt voor een wasdroogcombinatie, is het ook belangrijk om na te denken over het gebruik van wascapsules of traditioneel wasmiddel. Tegenwoordig worden wascapsules en wasmiddel op veel verschillende plekken aangeboden. Bijvoorbeeld bij de drogisterij, in de supermarkt of zelfs op het internet. Daardoor wordt het steeds ingewikkelder om verschillende soorten te vergelijken. Als consument heb je de keuze tussen vloeibaar wasmiddel, wasmiddel in poedervorm of wascapsules. Wascapsules zijn vrij nieuw en zorgen ervoor dat je niet langer hoeft na te denken over de hoeveelheid wasmiddel dat je gebruikt. Daarmee voorkom je dat de lade voor het wasmiddel van je wasmachine en droger in 1 vies wordt.

wascapsules
Wascapsules met wasmiddel en wasverzachter

Werking wascapsules

Een wascapsule gebruiken is enorm gemakkelijk. Voordat het wasprogramma begint voeg je één wascapsule toe in de trommel van je was-droogcombinatie. Het verschil met traditioneel wasmiddel is dat je de wascapsule direct kunt toevoegen aan de was, in tegenstelling tot het vullen van de lade met wasmiddel. De wascapsules kun je vergelijken met vaatwastabletten, waarvan het plastic oplost tijdens het wasprogramma. Naderhand is het dus niet nodig om de wascapsule te verwijderen uit de trommel. De wascapsules zijn zo ontworpen, dat het wasmiddel gelijkmatig tijdens het programma wordt verdeeld over de was.

Voordelen wascapsules

Het gebruiken van wascapsules heeft meerdere voordelen, deze hebben wij voor je op een rijtje gezet. Zo maken we het overzichtelijk voor je en kun jij de keuze maken of je voor wascapsules gaat kiezen bij het draaien van je volgende was.

  • Het wasmiddel in de wascapsule is geconcentreerder dan traditioneel wasmiddel, waardoor je minder wasmiddel verbruikt
  • Geen gehannes meer met het afmeten van vloeibaar of wasmiddel in poedervorm
  • Geen last meer van een allergische reactie van het wasmiddel op je huid
  • Een wascapsule wast vaak een stuk effectiever dan traditioneel wasmiddel

Nadelen wascapsules

Het gebruik van wascapsules heeft ook nadelen, maar deze wegen wat ons betreft niet op tegen de voordelen.

  • Een wascapsule kun je niet gebruiken voor een handwas
  • Het is niet mogelijk om te variëren met de hoeveelheid wasmiddel dat je gebruikt, omdat de wascapsule een vaste hoeveelheid vloeistof bevat
  • De wascapsules zijn in verhouding vaak duurder dan traditioneel wasmiddel

Wascapsules aanbieding

Hoewel in de vorige alinea beschreven werd dat wascapsules vaak duurder zijn dan traditioneel wasmiddel, is het natuurlijk goed mogelijk om een mooie aanbieding te scoren. Waardoor het verschil in prijs in vergelijking met traditioneel wasmiddel nihil is. Bij Coolblue is er regelmatig wasmiddel in de aanbieding. Het is dus verstandig om zo nu en dan eens te kijken of de wascapsules goedkoper worden aangeboden. Door te kopen bij Coolblue bespaar je tevens op brandstofkosten, want de wascapsules worden gratis de volgende dag bij je thuis bezorgd.

Wat is een was-droogcombinatie?

Weet jij nog niet wat een was-droogcombinatie is? Een was-droogcombinatie is een wasmachine en droger in 1. Je kunt er apart was- en droogprogramma’s mee draaien, maar ook een gecombineerd programma dat wast én droogt. De beste was-droogcombinaties hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet, zodat dat werk je bespaard blijft!


Wij zijn Wasdroogcombinaties.nl

Je bent hier niet zomaar, je bent op zoek gegaan naar de perfecte was-droogcombinatie. Bij wasdroogcombinaties.nl adviseren we je graag. Maar wat is een was-droogcombinatie precies? Het is een wasmachine en droger in 1, dat betekend dat deze machine eerst de was kan wassen, zoals een normale wasmachine, en vervolgens ook direct kan drogen. Allemaal in één beurt. Hartstikke handig dus zo’n was-droogcombinatie, maar dit is niet het enige voordeel dat de machine kan bieden. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Terug naar Wasdroogcombinaties.nl