Inbouw wasdroog combinatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet genoeg ruimte hebt, om een aparte wasmachine en wasdroger in huis te hebben. Dan is het een logische keuze om voor een wasdroog combinatie te kiezen. Wil je dan een nog idealere situatie? Dan kies je voor een inbouw wasdroog combinatie. Hier leggen we je uit waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van dit apparaat.

Inbouw wasdroog combinatie ervaringen

Als jij graag een inbouw wasdroog combinatie in huis haalt, is het goed om op een aantal punten te letten. Dit voorkomt teleurstellingen, als je de keuze maakt voor inbouw. Je moet namelijk op meer eigenschappen letten, dan alleen het wassen en drogen van je wasgoed. Het grote voordeel aan een wasmachine en droger in 1 die je kunt inbouwen, is dat de machine echt een onderdeel wordt van het huishouden. Je kunt ze bijvoorbeeld inbouwen in een (bij)keuken. Zo ga je heel slim om met de beschikbare ruimte in je woning. Er zijn echter ook nadelen, met name de prijs. Een inbouw wasdroog combinatie is duurder in de aanschaf dan een vrijstaande machine.

Wasmachine binnenkant tijdens het draaien van een wasprogramma
Wasdroog combinatie aan het werk

Wasdroog combinatie capaciteit

Als je hebt besloten om voor een inbouw wasdroog combinatie te gaan, is het belangrijk om te bepalen hoeveel capaciteit te machine moet hebben. Ga dus goed na hoeveel wasgoed je per keer wilt wassen en drogen. Een wasmachine en droger in 1 met weinig inhoud is vaak goedkoper in aanschaf, maar dit betekent wel dat je de machine vaker moet laten draaien. Dit zal resulteren in een hogere energierekening. Dit geldt natuurlijk ook voor een apparaat met te veel capaciteit, als je het apparaat vaak halfvol aanzet. Vaak is het zo dat je de helft van hetgeen dat je kunt wassen, uiteindelijk kunt drogen in je machine.

De wasmachine en droger in 1 plaatsen

Het is belangrijk om eerst goed te meten hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het apparaat. Onthoud daarbij dat het belangrijk is om achter het apparaat nog zo’n 15 centimeter over te houden. Hier komen namelijk de aanvoerende en afvoerende slangen van de wasdroog combinatie. Kom dus niet voor verrassingen te staan en meet de beschikbare ruimte goed.

Gemiddelde afmeting van inbouw apparaat

‘Losse’ wasmachines met een klep aan de bovenkant bestaan, dit kan soms wat ruimte besparen. Een inbouw wasdroog combinatie vindt je eigenlijk alleen maar in standaard maten. Wel is het vaak zo, dat wanneer de capaciteit van de inbouw wasdroog combinatie kleiner is, het apparaat dat vaak ook is. Heb je dus écht weinig ruimte voor het apparaat, maar wil je wel inbouwen? Kies dan voor een machine met minder capaciteit. Het verschil in breedte tussen wasdroog combinaties is in centimers. Een inbouw wasmachine en droger in 1 met een vulgewicht van tussen de 6 en 8 kilogram heeft ongeveer een breedte van 55 centimeter. Een inbouw wasdroogcombinatie van 9-10 kilogram heeft vaak een breedte van ongeveer 60 tot 65 centimeter.

De AEG L7WE76EBI 7-4 kg

Inbouw wasdroog combinatie 2019

Onze keuze voor een inbouw wasdroog combinatie 2019 is de AEG L7WE76EBI – 7/4 kg. Dit apparaat is voorzien van een trommel met een inhoud van 7 kilogram voor het wassen van wasgoed en 4 kilogram voor het drogen van wasgoed. Het apparaat is te koop bij Coolblue voor €1079 euro. Dankzij DualSense technologie van AEG past de temperatuur en de trommelbeweging van de inbouw wasdroog combinatie zich aan op het type van de stof. Met ProSense technologie past de was- en droogtijd aan op de hoeveelheid wasgoed dat je wilt wassen en drogen. Wil je even snel een was- en droogprogramma draaien? Dat kan met het NonStop programma. Dit programma wast en droogt één kilogram kleding in één uur. Ideaal als je je favoriete kledingstuk bent vergeten te wassen voor een avondje uit of zakelijke afspraak.