5 tips om de levensduur van je was-droogcombinatie te maximaliseren

Het hangt af van meerdere factoren, maar de levensduur van een was-droogcombinatie is zo’n 5 tot 20 jaar. Hoe je de levensduur van je apparaat kunt maximaliseren? Dat lees je hier.

Geschreven door Jos Bergman, witgoed expert Coolblue.

Een was-droogcombinatie aan het wassen en drogen
Hoe geniet je optimaal van je was-droogcombinatie?

Het is dus niet zo gemakkelijk om te bepalen hoelang je plezier hebt van een was-droogcombinatie, het is afhankelijk van de manier waarop jij met de machine omgaat en de bouwkwaliteit van het apparaat. We hebben op een rijtje gezet hoe jij de maximale levensduur uit je was-droogcombinatie kunt halen. We kunnen niets garanderen, maar het is belangrijk dat je met het volgende rekening houdt om de levensduur van het apparaat te verlengen. Zo dat jij zo lang mogelijk plezier hebt van de was-droogcombinatie.

  • Het merk was-droogcombinatie;
  • de bouwkwaliteit en materialen die gebruikt zijn;
  • het bouwjaar van de machine
  • hoe vaak je de was-droogcombinatie gebruikt om je kleren te wassen en drogen;
  • én de installatie van de was-droogcombinatie.

Waar moet je op letten voor een lange levensduur van je was-droogcombinatie?

Dat hebben we even voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je op moet letten! Zo verleng je de levensduur van je was-droogcombinatie en geniet je optimaal van het apparaat.

Hoe intensief gebruik je de was-droogcombinatie?

Des te meer je gebruik maakt van de was-droogcombinatie, des te korter de levensduur van het apparaat. Bij witgoed kun je er van uitgaan dat een apparaat dat slechts één keer per week gebruikt wordt, langer mee gaat dan een apparaat dat meerdere keren per dag wordt gebruikt. Het is dus niet gek dat in grote huishoudens (waar een was-droogcombinatie meerdere keren per dag wordt gebruikt) eerder het loodje legt. Ben je een single of een stel? Dan zou het zo maar kunnen zijn dat je meer dan 15 jaar plezier kunt hebben van je was-droogcombinatie. Als we er van uitgaan dat je de was-droogcombinatie niet meerdere keren per dag gebruikt.

De aanschafprijs van de wasmachine en droger in één

Zoals in de eerste alinea beschreven, kan een nieuwe was-droogcombinatie een behoorlijke investering zijn. Vaak zeggen we, hoe duurder het apparaat, hoe beter de kwaliteit van het apparaat. We hebben geen harde cijfers, maar over het algemeen kunnen we stellen dat een duurder apparaat zeker een langere levensduur heeft. Wat natuurlijk erg logisch lijkt, gezien het feit dat een duurdere was-droogcombinatie van betere bouwkwaliteit is en met beter materiaal gebouwd is. Op de lange termijn kan een ‘duurder’ apparaat dus een goede keuze zijn.

Het bouwjaar van het apparaat

Net als bij auto’s, kan het bouwjaar ook een belangrijke factor zijn in de levensduur van je wasmachine en wasdroger in 1. Toen het apparaat pas net bestond, was een was-droogcombinatie veel onbetrouwbaarder dan nu. De techniek heeft enorme sprongen gemaakt en de kwaliteit is een stuk beter. Niet heel verassend natuurlijk.

De techniek heeft enorme sprongen gemaakt en de kwaliteit is een stuk beter.

Jos Bergman, expert witgoed bij Coolblue

Fabrikanten proberen steeds betere apparaten te ontwikkelen, dit heeft er voor gezorgd dat witgoed een stuk betrouwbaarder is geworden.

Het onderhoud dat je doet

Misschien vind je het lastig, maar het is enorm belangrijk om een was-droogcombinatie goed te onderhouden. Dit bevorderd namelijk de levensduur van het apparaat. Het is dus belangrijk om de wasmachine en droger in een eens in de zoveel tijd te reinigen. Dat houdt in dat je de machine spoelt en schoonmaakt, zodat er geen resten in de machine meer zitten. Daarnaast is het van belang dat je bij het wassen niet te veel wasmiddel en/of wasverzachter gebruikt. Ook kun je er voor kiezen om eens in de zoveel tijd te afvoerslang te vervangen, de trommel schoon te maken met een beurt op een hoge temperatuur en de bakjes die het wasmiddel doseren schoon te maken.

Installatie van de was-droogcombinatie

Last but not least, de levensduur van je apparaat verleng je al bij de installatie van het apparaat. Als je de machine gaat installeren, is het van belang dat hij waterpas staat. Staat witgoed niet waterpas? Dan ontstaan er meer trillingen tijdens het wassen en drogen, dit zorgt er voor dat de machine sneller slijt. Dat is niet bevorderlijk voor de levensduur van het apparaat natuurlijk. Waterpas installeren is één, maar het is ook zeker verstandig om eens in de zoveel tijd te checken of het apparaat nog waterpas staat. Als je veel gebruik maakt van de machine, kan het namelijk zijn dat hij scheef is gaan staan.

Zo, nu weet jij hoe je optimaal geniet en zo lang mogelijk kunt wassen en drogen.

Dat was ‘m, kies jij voor een optimale levensduur van je witgoed? Met deze 5 handige tips heb je jaren plezier van je machine!


Wij zijn Wasdroogcombinaties.nl

Je bent hier niet zomaar, je bent op zoek gegaan naar de perfecte was-droogcombinatie. Bij wasdroogcombinaties.nl adviseren we je graag. Maar wat is een was-droogcombinatie precies? Het is een wasmachine en droger in 1, dat betekend dat deze machine eerst de was kan wassen, zoals een normale wasmachine, en vervolgens ook direct kan drogen. Allemaal in één beurt. Hartstikke handig dus zo’n was-droogcombinatie, maar dit is niet het enige voordeel dat de machine kan bieden. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Terug naar Wasdroogcombinaties.nl